Over

Passie voor beeld & beleving, daar begint het natuurlijk allemaal mee. We geloven in rake shots, in mooie plaatjes en in het raken tijdens dat ene bijzondere moment.

Op het puntje van hun stoel. Daar is waar we de kijker willen hebben. Mensen raken met jouw boodschap, verwoord in mooi en krachtig beeld. Daar geloven we heilig in. Samen gaan we op zoek naar dat sterke verhaal. Want de inhoud is altijd leading. Of het nu gaat om spanning of juist de fijne nuance, we brengen het verhaal altijd op een bijzondere manier.

Dus laat ons verrassende invalshoeken voor je bedenken. Laat ons brainstormen over de beste vorm om je doelgroep te raken. Daag ons uit om net die edge op te zoeken.

In de afgelopen 20 jaar hebben we al ruim 500 producties met veel plezier en succes mogen produceren.

Zo realiseerde wij bijvoorbeeld tweemaal een awardwinning event voor Maasvlakte2, een bijzondere animatiereeks voor museum KaapSkil en een opvallende film over studeren in Nederland die door buitenlandse studenten al meer dan 300.000 keer is bekeken op youtube.

WIRTZ Film & Experience werkt voor onder andere: de Rijksoverheid, ABN AMRO, Delta Lloyd, Northern Light, de Nederlandse Spoorwegen, Bruns, Air France/KLM, GVB, Zonmw, Nuffic, NISB, Port of Amsterdam, KPN, Philips, Pon, ProRail, de Belastingdienst en nog vele andere opdrachtgevers.

Over Jan-Willem Wirtz

Jan-Willem Wirtz (in ‘96 begonnen) heeft sinds zijn studie Audiovisuele Media (Hogeschool voor de Kunsten) en de masteropleiding Film & Television Production (European Media Master of Art University Plymouth, England) een ruime ervaring als filmproducent.

Hij begon zijn loopbaan bij Shooting Star. Hij werkte mee aan  onder andere  de speelfilm Left Luggage van Jeroen Krabbe en aan de kinderfilm Vrijmarkt van Hans Hykema. Destijds was hij ook als marketingadviseur betrokken bij filmreleases van Paradiso Filmed Entertainment (o.a. marketing voor Blairwitch Project, Rush Hour en Happiness). Na deze verschillende ervaringen begon hij in 1996 met het produceren van bedrijfsfilms & opdrachtproducties. In de afgelopen jaren zijn d’r ook korte en lange speelfilm door Jan-Willem geproduceerd. De laatste lange speelfilm ‘Oom Henk’ werd uitgezonden door de VPRO.
Jan-Willem

Jan-Willem: “Bij een opdrachtfilm zijn doel en doelgroep heel precies gedefinieerd. Binnen de opdracht heb je een enorme vrijheid in het kiezen van de beste vorm. Soms is dat een hele gelikte corporate (film waarin het bedrijf zich presenteert, red.) maar het kan ook documentaire of animatie zijn, afhankelijk van de doelstelling en de doelgroep. Het product kan alle lengtes of dragers hebben; op DVD, in een theater of – toen een opdrachtgever iets ‘never seen before’ wilde – eenmalig geprojecteerd op 22 schermen.

Jan-Willem: “Ik wil in een team van specialisten als creatief producent onderdeel zijn van een communicatietraject. Dan voel ik me helemaal op mijn plek. Ik wil hele mooie dingen maken. Dat mensen zeggen: ‘goh hebben jullie dat ook gemaakt?’ Ja dus. Ik wil energie geven en vind het prachtig om dromen werkelijkheid te laten worden. Bijvoorbeeld als er draagvlak moet komen voor een nieuwe koers binnen de organisatie, dan maak ik dat door middel van beeld voelbaar. Ik kan nuchter naar onderwerpen kijken, daarom kan ik van grote waarde zijn. Ik denk logisch na, en probeer me altijd in de doelgroep te verplaatsen. Als je dat beheerst kan je samen echt iets moois maken”.

Over het team
Wirtz werkt met een vaste grote kern van freelancers. We stellen per opdracht een team samen met daarin de beste mensen voor die specifieke opdracht. Ons uitgebreide netwerk van talentvolle professionals op het gebied van research, redactie, concept, scenario, regie, mediavormgeving, sound design, interactief ontwerp en productie is onze ruggengraat en maakt ons tot een flexibel full service bedrijf.

Over onze werkwijze
Iedere productie, van groot tot klein, maken we volgens een vast stappenplan. Dit geeft zowel ons als de opdrachtgever een fijne houvast.

De volgende stappen doorlopen we samen:

  • Concept- & begrotingsfase
  • Research-/Scenario-/ Scriptfase
  • Pre-productie fase
  • Productiefase
  • Post-productiefase
  • Première

Voorbeelden van projecten kan je zien op ons vimeo of youtube kanaal.

Je kan meer informatie over Jan-Willem Wirtz vinden op:

nl.linkedin.com/pub/jan-willem-wirtz/0/39a/a34/

http://www.versfilmentv.nl/nl/who-is-who/jan-willem-wirtz/